پروفیل یاProfile، یکی از پرکاربردترین محصولات فلزی هستند که در بخشها و صنایع مختلف از جمله ساختمان سازی، خودروسازی و … و نیز برای ساخت درب، پنجره، لوله، نمای ساختمان و … از آنها به وفور استفاده میشود.
انواع پروفیل وکاربردهای آن
از نظر شکل ظاهری پروفیلها به دو دسته پروفیل باز و پروفیل بسته تقسیمبندی میشوند. پروفیلهای باز و بسته در ابعاد و ضخامتهای متنوع تولید میشوند. شکل ظاهری پروفیلهای باز شبیه یکی از حروف انگلیسیI ،H ، Z،T یا U میباشد؛ تیرآهن، نبشی، ناودانی، پروفیل آبرو، پروفیل زد، پروفیل فرانسوی و … در این دسته قرار میگیرند. از پروفیلهای باز در ساخت سوله، کشتی سازی، سالنهای ورزشی، ایستگاههای سوخت رسانی، پارکینگهای عمومی، انبارها و … استفاده میشود. قیمت پروفیل باز مناسب بوده و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تراست؛ استحکام بالا، وزن سبک و قابلیت نصب آسان از مزایای دیگر این نوع پروفیل میباشد.
پروفیل درب و پنجره، لوله، قوطی، پروفیل لنگه دری، پروفیل کلافی، پروفیل HSS ، پروفیل پی وی سی و پروفیلهای کرکره و … جزء پروفیلهای بسته محسوب میشوند. از این نوع پروفیل در ساخت نرده، راهپله، درب و پنجره، ستون و اسکلت فلزی سازه، خودروسازی و … استفاده میشود.
پروفیلها همچنین از نظر نوع کاربردشان در صنایع مختلف به دو دسته پروفیل ساختمانی و پروفیل صنعتی تقسیمبندی میشوند. پروفیل ساختمانی مانند پروفیل ۵۰۷، ۵۰۸، ۵۰۹، لنگه دری و … می باشد که در صنعت ساختمان سازی از جمله ساخت در و پنجره، نرده و …کاربرد دارد. از پروفیل صنعتی در صنایع مختلف مانند خودروسازی، پزشکی، نظامی، ساخت پایه میز و صندلی، حفاظ پلهای عابر هوایی و .. استفاده میشود.
پروفیل قوطی مربع و مستطیل که با نام پروفیل ستونی نیز شناخته میشوند و بیشتر در صنایع خودروسازی و برای ساخت اتاق خودروهای سبک و سنگین، یدککش ها، تریلرها، باربندها و … استفاده میشود. همچنین این پروفیل در پزشکی برای ساخت تجهیزات حمل بیمار، تختهای بیمارستانی، تجهیزات آزمایشگاهی و … و در ساخت لوازم خانگی برای ساخت تخت خوابهای فلزی، جالباسی، پایه میز و صندلی، مبلمان فلزی، سرویس غذاخوری فلزی، قفسههای فلزی و … نیز کاربرد دارد.