توری پلیسه چیست؟
برای ورود هوای تازه به منزل ممکن است بخواهیم درساعاتی از روز درب و پنجره ها را باز بگذاریم و از استشمام هوای تازه لذت ببریم،اما در فصل های گرم سال اغلب ورود حشرات و حیوانات موذی یکی از معضلاتی است که ما را کلافه میکند و استفاده از توری های ثابت هم مانع مشاهده کامل محیط بیرون میشود. در این مواقع توری پلیسه توصیه میشود که جانشین مناسبی برای توری های ثابت و لولایی است. این توری ها علاوه بر جلوگیری از ورود حشرات ریز مانع نفوذ گرد و خاک و آلودگی هوا میشود و در برابر نورخورشید و رطوبت هوا نیز مقاوم است.
توری پلیسه پنجره upvc با نام های دیگری از جمله توری تاشو و توری آکاردئونی در بازار موجود میباشد، این توری ها از جنس توری پلی استایرن هستند که به آن مش آکرلیک نیز می گویند. توری های پلیسه قابلیت انعطاف پذیری فوق العاده ای دارند و این ویژگی سبب باز و بسته شدن راحت این توری ها در قاب آلومینیومی میشود درحالی که توری های ثابت فقط هنگام شستشو و نظافت از فریم خود جدا میشود.
دو نوع توری پلیسه وجود دارد: توری های آلفا که برای پنجره های کوچک و کم ارتفاع در جهت عمودی ساخته میشود و توری های بتا که برای درب و پنجره های بزرگ در جهت افقی ساخته میشود.
توری های پلیسه هنگامی که در داخل قاب آلومینیومی خود قرار میگیرند هیچ مزاحمتی برای شیشه ایجاد نمی کنند. در نتیجه هنگام مشاهده از داخل ساختمان اینطور به نظر می آید که توری وجود ندارد. توری های پلیسه بخاطر سهولت و راحتی در نصب زبان زد هستند.
توری پلیسه بهترین و مناسب ترین توری برای تمامی پنجرهها، دربها و تراسها است. در این مقاله سعی داریم شما را با توری پلیسه و انواع آن و مزایا و معایب توری پلیسه ای آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
توری پلیسه ای از یک چارچوب آلومینیومی و توری از جنس پلی استرین تشکیل شده و مانند توری های قدیمی تحت تاثیر شرایط دمایی مثل باران و آفتاب مستقیم زنگ زده، کثیف و یا پوسیده نمیشود.
از این نوع توری تحت عنوان های توری آکاردئونی و توری تاشو نیز یاد میکنند. توری پلیسه در هنگام جمع شدن مثل یک آکاردئون شده، که به این دلیل نیز به آن آکاردئونی میگویند.
ویژگی اصلی توری پلیسه ای
مشخصات آلومینیومی با کیفیت بالا است که ثبات و دوام می بخشد.
عملکرد عالی و طول عمر بالایی دارد.
در برابر انواع شرایط آب و هوایی مقاوم است.
با آب قابل شستشو است.
توری پلیسه ای با نام های دیگری از جمله توری تاشو و توری آکاردئونی در بازار موجود می باشد. توری های پلیسه قابلیت انعطاف پذیری فوق العاده ای دارند و این ویژگی (متحرک بودن) سبب باز و بسته شدن راحت این توری ها در قاب آلومینیومی میشود. درحالی که توری های ثابت فقط هنگام شستشو و نظافت از فریم خود جدا می شوند.
انواع توری پلیسه
در ادامه مقاله مزایا و معایب توری پلیسه ای انواع توری پلیسه ای را معرفی می کنیم. توری های پلیسه به دو صورت تک فریم و دبل فریم طراحی شدهاند.
توری پلیسه تک فریم
در پنجرههای آهنی بر خلاف پنجرههای دوجداره که دارای ریلهای توری اختصاصی هستند، هیچ گونه جایی برای قرار دادن توری تعبیه نشده است، زیرا با استفاده از توری ساده پنجره و توری پلیسه ای تک فریم میتوان از ورودی حشرات به داخل ساختمان جلوگیری کرد.
توری پلیسه دبل فریم
توری پلیسه دبل فریم در پشت قاب یا فریم پنجره و درب جمع میشود. ظاهر درب و پنجره را از حالت اولیه خود خارج نمیکند و جلوی دید و نور را هم نمیگیرد.
توری پلیسه طرح چوب
با توجه به اینکه در برخی از ساختمان ها پنجره های دوجداره طرح چوب اجرا شده است، بهتر است که از توری های پلیسه ای با طرح طرح چوب استفاده کرد. البته این توری ها قیمت بیشتری نسبت به توری های سفید دارند.
توری های آلفا
برای پنجره های کوچک و کم ارتفاع و به حالت عمودی ساخته می شود. تنها تفاوت آن با نوع افقی در حالت بازشو آن است.
توری های بتا
برای درب و پنجره های بزرگ در جهت افقی ساخته می شود و برای انواع درب و پنجره دوجداره، آلومینیومی، آهنی و چوبی قابل نصب است.
توری پلیسه مگنتی
جدیدترین نوع آن است و دیگر نیازی به استفاده از پیچ یا ابزار دیگر برای نصب آن روی چارچوب درب و پنجره نمی باشد.
جنس فریم یا قاب توری پنجره پلیسه عموماً پروفیل upvc یا آلومینیوم و توری که در داخل آن قرار میگیرد، معمولاً از جنس پلی استر است. پهنای زیگزاگ های این توری ها معمولا ۱۸،۱۶ یا ۲۰ میلی متر است و در بیشتر موارد نخی که داخل توری پلیسه قرار دارد و باعث باز و بسته شدن توری میشود، از الیاف فایبر گلاس ساخته می شود.